Robogó-, roller- és kerékpártöltő

252 095 Ft ÁFÁVAL

198.500 Ft + ÁFA

A Servo Powershare a világ első közösségi elektromos áram megosztó rendszere, amely elsősorban a könnyű elektromos járművek, más néven LEV-ek utcai töltését, így a LEV-ek városi elterjedését szolgálja. Minden szabványos, 230V-os konnektorról vagy USB csatlakozóról üzemelő elektromos készüléket is könnyedén tölthetsz, használhatsz közterületen.

Bizonytalan vagy, melyik töltő a legmegfelelőbb számodra? Szívesen segítünk neked.
Jelentkezz ingyenes telefonos tanácsadásunkra
Cikkszám: SPWS Kategória:

Leírás

A Servo Powershare a világ első közösségi elektromos áram megosztó rendszere, amely elsősorban a könnyű elektromos járművek, más néven LEV-ek utcai töltését, így a LEV-ek városi elterjedését szolgálja. Minden szabványos, 230V-os konnektorról vagy USB csatlakozóról üzemelő elektromos készüléket is könnyedén tölthetsz, használhatsz közterületen.

MI AZ ALAPÖTLET, MILYEN PROBLÉMÁT OLD MEG?

Szinte minden városi épületen belül ott van az elektromos hálózat, amely ma sajnos nem érhető el az utcáról, mert természetesen a konnektorok a fal belső oldalán vannak. A Powershare alapötlete az, hogy hozzuk ki a konnektorokat a házak külső falaira, hogy a városlakók bárhol, bármikor hozzáférhessenek az elektromos áramhoz, a mai kor egyik legfontosabb forrásához. Amikor az életünk főszereplői az okostelefonjaink, laptopjaink, és mindenféle kütyünk, néhány éven belül pedig a járműveink is elektromos meghajtásúvá válnak, valójában a városi életforma a „két töltés közti túlélést” jelenti. A Powershare ezt a túlélést teszi kényelmessé, egyszerűvé és gazdaságilag is életképessé.

HOGY MŰKÖDIK?

A Servo Powershare rendszer megosztja az elektromos áramot szabványos kültéri konnektoron keresztül az utca felhasználójával. A konnektorok interneten keresztül vezérelt készüléken kapnak helyet, ez a készülék a Servo Powershare Pont. A regisztrált Servo felhasználók az okostelefonjukkal (vagy NFC csipkártyával) tudják üzembe helyezni a konnektorokat és fizetni a szolgáltatásért. A konnektoron felvett áramfogyasztást és a használat idejét méri a rendszer, és ennek függvényében von le töltési krediteket a felhasználótól. Ezeket a krediteket Servo Spark-nak nevezzük. A Sparkokból származó bevételt a Servo Movement megosztja azzal a társasházzal, vendéglővel, kereskedővel, közintézménnyel, aki lehetővé tette, hogy felszereljük a Powershare Pontot vagy ő maga létesített egyet. A ház számára a bevétel mindenképpen fedezi az áramfogyasztás árát és ezen felül nyereséget is termel. Ez tehát egy megosztás elvű gazdasági (Sharing Economy) üzleti modell.

MIT JELENT EZ A LEV-VEL KÖZLEKEDŐK SZÁMÁRA?

A könnyű elektromos járművek (LEV-ek) töltése nem szabványosított, ma erre a városokban alapvetően nincsen megoldás. A városi házakba általában nem lehet bevinni a járműveket, a liftekbe sem férnek be, az udvarokban, ha esetleg van áram, a lakók nem nézik jó szemmel, ha valaki a ház közös konnektoráról tölti a járművét. Számos LEV gyártó cég próbálkozik kivehető akkus megoldásokkal, vannak cserélhető akkus rendszerek is, ám ezek csak a saját járműveikkel kompatibilisek. A beépített akkus járműveknél szinte minden típusnak eltérő egyenáramú töltőre van szüksége, szabvány gyakorlatilag nincs. Az akkumulátorok ki-be szerelése nagyon kényelmetlen és gyakran piszokkal, kellemetlen cipekedéssel jár. A LEV felhsználók így jelenleg vagy csak otthon töltik a járműveiket. A legtöbben magukkal viszik az akkutöltőjüket, és bíznak a jószerencsében, hogy valahol valaki esetleg megengedi, hogy használják a konnektorát. A laptopjaink töltőjét is magunkkal visszük, ha nem akarunk bajba kerülni.

A Servo Powershare tehát lehetővé teszi, hogy ha nálad van a járművedhez való töltőd, amelynek másik végén viszont biztosan a szabványos, 230 V-os villásdugó van, az utcán is fel tudd tölteni a járművedet. Ha beépített töltős járműved van, akkor csak csatlakoztatsz, aktiválsz és töltesz is. Nem kell akkumulátorokat ki-be szerelned és ide-oda hurcolnod, a Servo Powershare minden eddiginél kényelmesebbé teszi a városokban a LEV-ek használatát, így radikálisan megkönnyíti ezek elterjedését.

MI A 1/2 ÓRA, 40-80% ELMÉLET?

A legtöbben a hosszú töltési idő miatt aggódnak. Habár a 0%-ról 100%-ra való feltöltés hosszú órákig is tarthat, a mai átlagos LEV-ek modern lítiumos akkumulátorai 40%-ról 80%-os szintre már fél óra alatt feltölthetők. Ha elég sűrű töltőhálózatot hozunk létre, akkor egy átlagos városlakó valójában ebben a zónában mozoghat a lemerülés kockázata és a töltési időn való aggódás nélkül.

A Servo Powershare Pontok nagyon olcsón kialakíthatók, ezért minden eddiginél gyorsabban, kritikus sűrűségű hálózat hozható létre. A Servo városok önkormányzatai, a városokban működő kereskedők, vendéglátók is beszállhatnak a hálózatfejlesztésbe, és maguk a felhasználók is telepíthetnek Powershare Pontokat a saját ingatlanjukra. Így érhető el az az állapot, hogy mindig kéznél legyen egy-egy Powershare Pont a belvárosi részeken akár 50-100 méterenként, olyan helyeken, ahol amúgy is parkolnak a kerékpárokkal, robogókkal. Így a LEV használók a Powershare Pontoknál parkolnak és amíg a dolgukat intézik, kényelmesen töltenek. Mivel a polgári felhasználású LEV-ek sokkal több időt töltenek állva, mint mozgásban, egy átlagos akkucsomaggal biztosan kényelmesen fogják tudni használni a járműveiket a mindennapokban.

A SERVO POWERSHARE PONTOK

A Servo Powershare Pontokat 3 különböző kiépítésű készülékkel lehet kialakítani.

Fali kivitel

Házfalakra, függőleges, sík felületekre szerelhető saját mérőórával vagy a ház mérőórájára (társasházak esetében a közös mérőórára) csatlakoztatva. A fali kivitel része egy lehajtható konzolasztal, amelyre ráteheted a telefonodat, laptopodat, drónodat, bluetooth hangszóródat vagy egyéb kütyüdet. A fali kivitel elsősorban utcai célra készült, de fel lehet szerelni belső udvarokban, aulákban, csarnokokban, várótermekben. Ezt a kivitelt bármely villanyszerelő vagy ezermester fel tudná szerelni, de a biztonság kedvéért inkább a Servo munkatársai telepítik. A design illeszkedhet az épülethez, akár műemléki környezethez is igazítható.

Kiosk kivitel

Parkolóba, járdára, vízszintes felületekre telepíthető, szabadon álló oszlop, ami földalatti kábelből kapja az áramot. Ez a kivitel alkalmas lehet a meglévő városi kerékpár-tárolókhoz, P+R parkolókhoz, buszmegállókhoz, városi piacterekre, elsősorban városi, közületi telepítéssel.

Mobil kivitel

Bárhol bedugható egy 230 V-os konnektorba, mint egy közönséges elosztó vagy hosszabbító. A mobil Powershare Pont is felkerül a Servo térképre és a Servo felhsználók máris tudják használni. Így műszaki felkészültség és szerelés nélkül egy mozdulattal kirakható egy belvárosi vendéglő teraszára, ha a vendéglős a LEV felhasználókat vagy az elektromos kerekesszékeseket szeretné odacsalogatni. A mobil pontokból kiszórható jó néhány például egy szabadtéri fesztiválon. Az áramra éhező partizók feltölthetik a 2%-on lévő telefonjukat (mert az instázás nem állhat meg), rádughatják a hatalmas ghetto blastert, amibe egy kisebb vagyonba kerül a 8 db góliát elem, vagy a lányok végre hajat tudnak szárítani a sátorban.

MŰSZAKI ADATOK

Állandó internet kapcsolat GSM vagy LoRaWAN technológiával

3 db szabványos, kültéri, 230V-os dugalj

1 db dupla USB csatlakozó 1 A teljesítménnyel

Érintő-gombos kezelőfelület

Böngészőből vezérelt működés

Digitális térfigyelő kamera telepíthető a készülékbe

POWERDOCK dokkoló / okoslakat (külön megvásárolható kiegészítő)

Ezek olyan a Powershare-hez rögzített láncok, melyek a telefonoddal nyitható és zárható, okos lakatok.
Így már a nehéz láncot, lakatot sem kell magaddal vinned, csak leparkolsz egy Powershare Pontnál, feldugod a járművedet tölteni és még biztonságosan “le is horgonyozhatod”. Az okos lakatokban mozgásérzékelő van, a láncok átvágását is érzékeli a rendszer, így ha bárki piszkálja a járművedet, értesítést kapsz.